A TREIA REZIDENȚĂ

LA FINAL

 

     A treia grupă de tineri artiști din cadrul rezidențelor Școlii de-Acasă de la Hundorf și-a încheiat experiența.

     Bogdan Cazacincu, Maria Bucurenciu, Raluca Ghiță și Ana  Maria Liță s-au cunoscut Acasă și au traversat, fiecare pentru prima dată, experiența unei rezidențe artistice.

     Bogdan, pictor muralist, absolvent al Universității Naționale de Arte din București, a venit cu gândul să experimenteze dacă în acest loc – mai retras și ieșit din vârtejul citadin, revine la o atitudine contemplativă în fața pânzei albe, lăsând inspirația să-i dea târcoale.

     Doi graficieni – Maria Bucurenciu, studentă în anul II la Universitatea Națională de Arte și Raluca Ghiță, și ea studentă în anul II la aceeași universitate au făcut echipă cu un antropolog –Ana Maria Liță, masterand al Facultății de Sociologie și Asistență Socială / Departamentul Antropologie și, totodată, studentă în anul II la CESI – Centrul de Excelență în Studierea Imaginii, străduindu-se să găsească, fiecare în felul său, elemente, imagini sau povești din acest sat, în jurul cărora să-și închege propriul proiect de rezidență.

      Cei patru tineri au avut parte de un atelier care le-a fost dedicat, susținut, la sfârșitul săptămânii trecute,  de artistul vizual Lucian Muntean împreună cu profesorul Ion Neagoș, invitații Școlii

 

 

Școala de-Acasă, Hundorf, 2019 este un proiect cultural finanțat de:

Ministerul Culturii și Identității Naționale

 Consiliul Județean Mureș

 

 

 

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național.

AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării

Partener:

Consistoriul Evanghelic Sighișoara
 

Sponsori:

Oprea Avi-Com

Carnicomp Sighișoara

Cusut & brodat

 nobilacasa

 Magazinul artiștilor

 

 

 


 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

acasalahundorf.ro | residency | nature | art