adelina foto.jpg

Adelina Gavrilă (Deda), artist vizual și ilustrator, care reflectă  constant noi modalități de exprimare poetică a temelor  contemporane urbane și suburbane. După absolvirea facultații UNArte București (Licență+Master: secția pictură), a călătorit doi ani în Europa și Israel, în căutarea unor noi experiențe trăite și materializate într-un proiect (desfășurat pe 4 ani ) numit „Poemting Days” .
Acest demers s-a ramificat în mai multe subiecte de gândire si proiecte artistice cu iz activist, ce au ca și scop reamintirea/sublinierea/ accentuarea unor probleme ignorate de societate (Ex: prostituția, abandonul copiilor, lipsa empatiei, prejudecatile sociale, protestul, avantajele si dezavantajele globalizării etc.).

06
06

05
05

01
01

06
06

1/6

Acasă la Hundorf- Proiectul este incă work in progress, dar procesul de lucru mi-am dorit să se bazeze pe o conectare cât mai organică/naturală cu locul și oamenii. Am evitat cat mai mult teoretizarea, documentarea tehnica, stiintifica  si am incercat o incorporare subtila in viata satului.  După isteria perioadei de început COVID19, asfaltul din București, trăitul între patru pereți, viața in Mega Image-uri, am simtit nevoia de a mă întoarce la o existență basic și la un mod de lucru compus din gesturi instinctive.  Inclusiv, alegerea materialului de lucru (Pământ, sticlă și textile din sat) devine fundamental in intarirea conceptului de „back to basics” si „adaptare constanta”, subiectul vizat fiind omul (din Hundorf) si pastrarea legaturii autentice dintre OM si Natura.

03
03

01
01

02
02

03
03

1/4