Anca Boeriu

Anca Boeriu s-a născut în anul 1957 în localitatea Pucioasa, jud. Dâmbovița.

În anul 1982 a absolvit secția Grafică, Institutul de Arte Plastice  „Nicolae Grigorescu”, iar din anul 2008 este Doctor în Arte Vizuale.

În prezent este lector la Universitatea Națională de Arte din București, secția Grafică, iar în anul 2000 înființează și conduce, până în anul 2008,  Biroul Erasmus pentru proiecte europene.

Anca Boeriu  este membru U.A.P din 1999, iar din anul  2016 este Președintele Filialei de Grafică București. Este membru fondator în Asociația Internațională Prietenii Muzeului Național de Artă al României, membru al Asociației Internaționale MitOst Germania, delegat pentru Romania al Trienalei de Gravură de la Chamallier, Franța, iar din anul 2014 este inițiatorul și coordonatorul BIPB-Bucharest Internațional Print Biennale.

Dintre premiile primite menționăm  premiul UAP pentru Curatoriat în anul 2017 iar în anul 2014 Premiul pentru Grafică.

Expozițiile personale cele mai importante din ultimii ani sunt ,,Reconstrucție sentimentală” - Galeria Galateca 2017, ,,Atelier de vise”, - Galeria Senso  2016, iar în anul 2015 a avut o serie de manifestări dintre care menționăm ,,Atelier de gânduri ”- Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, , Rememorări” -  Centrul Cultural Tel Aviv Israel și expoziția ,,Impresii” - Galeria Fantom, Berlin.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

acasalahundorf.ro | residency | nature | art