Andreea-Marina Tofoleanu este absolventă a Universității Naționale de Artă din București, promoția 2018. La licență a studiat artă murală și tehnicile specifice, iar în 2016 s-a înscris la cursurile din cadrul Facultății de Arte Plastice, secția Grafică, unde și-a îndreptat atenția către direcția tradițională, și anume, gravura.
Din 2017 este membru stagiar al Uniunii Artiștilor Plastici din București; tot în același an a obținut bursa Erasmus de studiu la Academia Albertina din Torino, unde a continuat să experimenteze tehnicile gravurii: mezzotinta, acvatinta, acvaforte, silkscreen, serigrafie.
Pe tot parcursul studiilor s-a implicat în numeroase, diverse activități și proiecte precum: șantiere de pictura murală, laică și religioasă, restaurare pictură, piatră, poleire, butaforie, artă în spațiul public/ patrimoniu Unesco (Casa cu Blazoane din Chiojdu), animație, coordonare și organizare ateliere și tururi ghidate cu copii în galerii și muzee. A luat parte la numeroase expoziții naționale și internaționale, s-a implicat în dezvoltarea și organizarea unor proiecte de gravură ( Ex-Libris Brâncuși 2016/ expoziție itinerantă). La un an după absolvire a obținut un internship la Saatchi Gallery din Londra, la secția Educație, unde a susținut ateliere artistice și a coordonat tururi în cadrul expozițiilor.
Ca pas următor în dezvoltarea personală, a luat parte la programe de leadership (Leaders Expore), public speaking (Toastmaster) și modulul psihopedagogic. Își propune să îmbine armonios palierele care o interesează: activități de relaxare, artă murală, grafică și pedagogie.

Din punct de vedere artistic, are tendința de a realiza serii de lucrări cu teme și abordări unitare. Se bucură de călătoria de a fi artist, de a experimenta și de a pune în practică idei adaptate la diverse tehnici (pictură în ulei, mixed media, acrilic pe pânză, artă murală, gravură). S-a dus în direcția autoportretului reflexiv cu seria IntroPerspectiv, autoportrete realizate în tehnică pointe seche; a cochetat și cu desenul digital inclus în secvențe frame-by-frame, a îmbinat gravură ca proiect pregătitor cu arta murală prin lucrarea “Harta Chiojdu” pictată în Casa cu Blazoane; a abordat și tema Florilor- Suflet, serie numită “Mimosapseudopudica”, realizată în tehnicile mezzotinta, acvaforte, acvatinta, cu intervenții de liner și acuarelă.Se bucură și de transpunerea pe pânză a unor ceruri, apusuri, răsărituri pe care le-a documentat de-a lungul timpului, realizate în tehnică uleiului pe pânză și a tuturor lucrurilor ce  gâdila privirea. În timpul rezidenței a experimentat și aprofundat o tehnică ce i se pare interesantă, anume klecksografia. Pentru această temă a organizat și un atelier cu copiii, pe baza materialelor didactice obținute în urma unor ateliere cu adulți sau în cadrul galeriei Saatchi. De asemenea, a realizat o serie de lucrări pe aceeași tema, în tehnică mixed media, acrilic și liță de metal.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

acasalahundorf.ro | residency | nature | art