Rezidența 5

BACK

SAH 2021

Roxana Morar (n 1997) este artistă vizuală și ilustratoare, absolventă a Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, secția grafică. În prezent practica sa artistică este concentrată pe experimentarea și îmbinarea mediilor artistice precum: fotografie, video, performance și grafică. Totodată ea este profund inspirată de aria științelor antropologice și sociale.

Echilibru între sat
si prezenta mea în el.

Proiectul propus constă în organizarea unui atelier de "Pinhole Photography” într-o cameră obscură improvizată în unul din spațiile „disponibile de parazitat” ale satului Hundorf. Acest atelier are ca scop crearea unei lucrări, sau mișcări colective de captare și arhivare instantanee a vieții satului în prezent. Subiectele fotografiilor sunt alese de către participanți iar proiectul reprezintă în final o serie de fotografii negative care compun această arhivă colectivă a momentului.

Perioada de două săptămâni petrecută în Hundorf a fost marcată de impresia unui echilibru constant. Echilibru între sat și prezența mea în el, între oameni și contextul în care am ajuns toți să activăm.

Mișcări colective de captare și arhivare instantanee  
a vietii satului.

<

LAST/NEXT

>