Șah mat în online. Ce facem în offline?

Finalul Coloniei ȘAH 2021, a fost marcat de o discuție cu Dana Berdilă, discuție intitulată  „Șah mat în online. Ce facem în offline?”, scopul acesteia fiind de a transmite informații rezidenților și de a da startul unui proces de gândire ce are în centru oportunitățile disponibile artiștilor.

În urma acestei discuții, Dana Berdilă ne-a spus următoarele:

"De fiecare dată când plec de la evenimentul de final al ȘAH (online sau offline) îmi răsună în minte ”the kids are alright” - nu melodia, doar ceea ce ar trebui să însemne titlul luat ca atare. Nu a existat ediție să nu fiu mirată de cât de maturi, profesioniști, pragmatici și talentați - de simț al umorului nici nu mai vorbesc, sunt rezidenții ȘAH - ai noștri chiar sunt mai buni ca ai lor. Din acest motiv consider că este o obligație morală a instituțiilor publice de cultură din România să îi sprijine constant și coerent pe acești tineri, prin programele și pârghiile de finanțare de care dispun. Ei știu și fac foarte bine ce au de făcut, important este să le răspundem pe măsură. Și un prim răspuns îl primesc deja din partea Asociației ”Acasă la Hundorf” prin programul de rezidențe artistice ”Școala de-Acasă Hundorf”."

(Dana Berdilă, expert cultural, Institutul Cultural Român)

Rezultatele expoziției pot fi vizionate în continuare pe site-ul nostru, la categoria showcase ȘAH 2021, sau pe link-ul:

https://www.acasalahundorf.ro/sah-showcase

Credit fotografii: Diana Păun

No items found.

înapoi sus

înapoi la Proiecte

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Proiectele realizate în cadrul rezidențelor Ș.A.H., cât și opiniile rezidenților participanți, nu reflectă în mod automat poziția Asociației Acasă la Hundorf față de subiectul prezentat. ȘAH este un proiect care oferă șansa tinerilor artiști de a se exprima într-un context necenzurat și liber.