Ș.A.H. 1.

SATUL CÂINILORDESPRE Ș.A.H.COMUNICATEPARTENERI

SATUL CÂINILOR

Documentarea fotografică a satului Hundorf în timpul rezidențelor Ș.A.H.
/// Photographic evidence of Ș.A.H. residents activity.

OOOOPSS x(

DESPRE Ș.A.H.

No items found.

arhivă COMUNICATE

În perioada 15 iulie - 20 august, la Hundorf are loc proiectul „Şcoala de Vara, Acasă”, care înseamnă rezidenţe artistice, dar şi Colonia artiştilor, la final, un eveniment public de prezentare a rezultatelor. În toată această perioadă în Hundorf vor fi tineri artişti profesionişti - pictori, graficieni, scenarişti, traineri de artă socială, dar şi artişti consacraţi, profesori la şcoli de teatru şi artă, precum şi alţi invitaţi pentru evenimentul final.

Tema din acest an este: ACASĂ: locuri, oameni, întâmplări, poveşti.

După înscriere, în perioada 15 iulie - 17 august au loc rezidenţele artistice, cu participarea tinerilor de la universităţile de artă din Bucureşti, Iaşi, Cluj, dar şi a unor artişti de artă socială din SUA, Austria, Italia.

Fiecare rezidenţă începe cu întâlnirea tinerilor cu reprezentanţii Şcolii pentru impuls şi formă, urmată apoi de perioada de creaţie. Artiştii sunt invitaţi să descopere oameni, locuri, poveşti, întâmplări, să lucreze în spaţii departe de vuietul citadin, să aibă timp să asculte, să facă un pas îndărătul malaxorului cotidian şi să se îndrepte spre ei şi spre arta lor.

Şcola de vară de Acasă îşi doreşte să îndrume tinerii artiştii pe drumul de la consistenţa personajului şi a gândului la forma artistică, indiferent că ea se cheamă pictură, grafică, happening, literatură.

Cei care vor fi aproape de tinerii artişti şi se vor întâlni cu ei sunt: regizorul Dumitriana Condurache, lect.univ.dr., Universitatea de Arte „George Enescu”Iaşi, Facultatea de Teatru, artistul vizual Anca Boeriu, lect.univ.dr. Uiversitatea Naţională de Arte Bucureşti, artistul vizual Dragoş Pătraşcu, prof.univ.dr. Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, Facultatea de Arte Vizuale şi Design şi Maria Morar, drd Universitatea Bucureşti, Facultatea de Litere.

În perioada 17 - 20 august are loc Colonia artiştilor.

Acasă şi la Biserica Evanghelică din Hundorf tinerii participanţi la rezidenţe se vor întâlni cu profesori - artişti consacraţi pentru ca împreună să „despice” sensul imaginilor şi al formelelor. Şi să găsească punctele de legătură.

Abia după aceea se vor prezenta, cu toţii, în evenimentul final, deschis pentru publicul din zonă, care are loc tot la Biserica Evanghelică. Expoziţii, happening, proiecţii, însoţite de prezentări şi discuţii cu publicul vor încheia periplul de Acasă din acest an.

Proiectul continuă, însă, cu editarea primului număr al Caietului Şcolii de vară

Proiectul este organizat de Asociaţia „Acasă la Hundorf” şi este susţinut de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Institutul Cultural Român.

Parteneri: Clubul Ilustratorilor Bucureşti şi Consistoriul Evanghelic din Sighişoara

În rezidenţă Acasă la Hundorf - arta socială şi scenariul de film

Mecca Burns, drama-terapist (SUA), Pia Brodtrager, artist social (Austria) şi Elisa Sarchi, artist de teatru comunitar (Italia) au revenit la Hundorf pentru a-şi continua lucrul cu copiii în atelierele de artă socială. Abordează problemele lor şi ale comunităţii lor de azi, continuă exerciţiile începute şi vin cu o temă nouă: spiritul comunitar.

Anul acesta lor li se alătură şi Mariana Buric, scenarist de film, care face o cercetare pe grupul de copii pentru propriul său scenariu de film.

Rezidenţele continuă, aşadar, în cadrul Şcolii de vară, Acasă la Hundorf, dar în

În 19 august, ora 16.00, la Biserica Evanghelică din Hundorf are loc Colonia artiştilor, prezentarea publică a rezultatelor rezidenţelor, cu expoziţii, performance, video. Atunci puteţi vedea toate lucrările şi puteţi avea discuţii libere cu artiştii.

Proiectul „Şcoala de vară de la Hundorf” este organizat de Asociaţia „Acasă la Hundorf şi este susţinut de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale,  Institutul Cultural Român şi Consiliul Judeţean Mureş

Parteneri: Primăria comunei Viişoara, Clubul Ilustratorilor Bucureşti, Consistoriul Evanghelic din Sighişoara

Colonia artiştilor la Hundorf ne-a lăsat cu seri de bucurie plină, cu stele mari care ne păzeau, cu râsetele noastre care tăiau liniştea, cu expoziţia arătată pe contraforţii unei vechi biserici evanghelice, afară, ca un brîu care împodobea zidurile, cu artişti şi copii emoţionaţi, cu filme care te îndemnau să urci dealurile acum  şi cu oamenii care priveau şi ascultau, ascultau...ce le vorbea Matei Vişniec despre rădăcini şi suflet.

Colonia ni i-a adus pe Matei Vişniec şi pe Joella, care ne-au fost aproape trei zile.Ei au desenat conturul şi au numit în cuvinte bucata de suflet pe care noi încercăm să o arătăm.

Acesta este linkul pe care vă invităm să-l accesaţi.

http://www.rfi.ro/cultura-97203-arta-si-cultura-mediul-rural-colonia-artistilor-de-la-viisoara

Un material semnat de Matei Vişniec pentru RFI

Vom continua să prezentăm fotografii, lucrări, vom fi prinşi cu editarea Caietului şi nu numai, dar ne gândim şi proiectăm următoarea întâlnire a Coloniei.

disclaimer

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării

PARTENERI

Instituții și companii care contribuie la finanțarea proiectului.

Organizator: Asociaţia „Acasă la Hundorf

Proiect susţinut de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale,  Institutul Cultural Român şi Consiliul Judeţean Mureş

Parteneri: Primăria comunei Viişoara, Clubul Ilustratorilor Bucureşti, Consistoriul Evanghelic din Sighişoara

ȘAH COPYRIGHT 2023

No items found.
ÎNAPOI SUS / BACK UP

Ana-Maria Liță

No items found.
Ultimele Proiecte
acasă la hundorf
Overview
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Proiectele realizate în cadrul rezidențelor Ș.A.H., cât și opiniile rezidenților participanți, nu reflectă în mod automat poziția Asociației Acasă la Hundorf față de subiectul prezentat. ȘAH este un proiect care oferă șansa tinerilor artiști de a se exprima într-un context necenzurat și liber.

Email
Instagram