Ș.A.H. 6

ARTIȘTII INVITAȚISATUL CÂINILORDESPRE Ș.A.H.COMUNICATEPARTENERI

Artiștii Invitați

În fiecare ediție ȘAH sunt invitați o serie de artiști, meniți să deschidă un dialog cu rezidenții. Acest dialog urmărește să creeze o punte între generații, să provoace la idei și colaborări, să ridice pulsul tinerei generații de artiști și al comunității Hundorf.

SATUL CÂINILOR

Documentarea fotografică a satului Hundorf în timpul rezidențelor Ș.A.H.
/// Photographic evidence of Ș.A.H. residents activity.

OOOOPSS x(

DESPRE Ș.A.H.

No items found.

arhivă COMUNICATE

Asociația “Acasă la Hundorf” a devenit, la sfârșitul anului 2021, membru al platformei internaționale Res Artis, cu intenția de a lansa și o componentă internațională a programului de rezidențe ”Școala de-Acasă de la Hundorf”/ ȘAH, program ajuns deja la a VI-a ediție.

Rezidențele internaționale ȘAH  reprezintă un drum firesc și necesar pentru consolidarea instituțională a asociației, iar pentru tinerii rezidenți acestea pot fi o  experiență ce sporește atractivitatea rezidențelor ȘAH prin confruntările  creative și conexiunile internaționale realizate.

Astfel, în anul 2022 vom lansa ȘAH Internațional prin intermediul platformei Res Artis care va găzdui și va promova Apelul de înscriere, dar și alte știri despre rezidențele ȘAH, oferind informații profesionale legate de dezvoltarea rezidențelor, precum și facilități de conectare cu operatori internaționali de rezidențe artistice.

Mai multe informații despre prezentarea rezidențelor puteți regăsi pe site-ul oficial al rețelei Res Artis: https://resartis.org/listings/?fwp_listing_country=romania

Res Artis este o rețea internațională de organizații  din domeniul rezidențelor artistice, care are mai mult de 700 de membri din aproximativ 85 de țări. Fondată în anul 1993 în Germania, Res Artis a devenit una dintre cele mai mari rețele din domeniul rezidențelor artistice, asigurând legăturile dintre toate spațiile instituționale, dar și private de găzduire, promovare și conectare a artiștilor internaționali, prin intermediul platformei online www.resartis.org , reprezentând, totodată, și un reper constant pentru programele și publicațiile axate pe explorarea conceptului de rezidență artistică, dar și un punct al întâlnirilor regionale și internaționale ale operatorilor din domeniu.

Res Artis militează pentru dezvoltarea rezidențelor artistice considerate a fi un centru de vitalitate în arta contemporană, prin stimularea creativității și mobilității artiștilor, precum și înțelegerea și dezvoltarea cooperărilor interculturale.

Rezidențele ȘAH / Școala de-Acasă Hundorf, ediția 2022 sunt în plină desfășurare.

Start-ul a avut loc în data de 30 mai cu echipa Edit Vinter și Theodora Scurtu care au experimentat cu obiecte textile făcute din lână împâslită.

Până la sfârșitul lunii august artiști sosiți din țară și din străinătate vor călca pragul rezidenței noastre. Este primul an în care ȘAH are și componentă internațională.

Cele două săptămâni ale fiecărei grupe de rezidenți sunt o ieșire din confortul cotidian și o intrare intr-o lume menită să deschidă spiritul creativ. Spațiul este liniștit și deschis, timpul încă are răbdare, rezidenții lucreză în ritmul lor, fără presiune exterioară. Se pot lăsa în voia atmosferei de-Acasă, bucurându-se de întâlnirile cu oamenii satului, poveștile lor, dar și de propriile gânduri lăuntrice.

În perioada 2 – 15 iulie vor veni la Hundorf Eva Chapkin si Mara Oglakci din România,împreună cu Maria Guțu din Republica Moldova. Mai departe, rezidențele continuă cu Marlene Klauser - Germania, Katarina Lukasiewicz – Polonia, Maria Livia Onete si Andreea Vintze din România care se vor întâlni aici între 18 – 31 iulie.

Luna august îi aduce Acasă pe Pablo Ramirez Gonzales și Ioana Țurcan în perioada 3 – 16 august, iar în perioada 19 august – 1 septembrie, ultima rezidență va fi compusă din Delaney O’Connel din USA cu Lena Ciobanu, Eduard Gabriel Pârvu și Georgiana Strugariu din România.

Pe platforma www.acasalahundorf.ro veți avea informații despre fiecare artist, despre perioada de rezidență și pregătirile tuturor pentru următoarea etapă- cea a evenimentelor publice de prezentare și a expoziției virtuale.

Detalii și pe https://www.facebook.com/acasala0hundorf/

https://www.instagram.com/acasalahundorf/

ȘAH 2022 este finanțat de Ministerul Culturii și Consiliul Județean Mureș, în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

Asociația ”Acasă la Hundorf” este membru Res Artis

Parteneri: Consistoriul Evanghelic și Școala Gimnazială Viișoara

Sponsori: Leier Romania, Kronospan, HeidelbergCement România, Sanex SA Cluj Napoca, Rocas Decor

disclaimer

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării

PARTENERI

Instituții și companii care contribuie la finanțarea proiectului.

ȘAH 2022 este finanțat de Ministerul Culturii și Consiliul Județean Mureș, în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

Asociația ”Acasă la Hundorf” este membru Res Artis

Parteneri: Consistoriul Evanghelic și Școala Gimnazială Viișoara

Sponsori: Leier Romania, Kronospan, HeidelbergCement România, Sanex SA Cluj Napoca, Rocas Decor

ȘAH COPYRIGHT 2022

ResArtis
No items found.
ÎNAPOI SUS / BACK UP

Ana-Maria Liță

No items found.
Ultimele Proiecte
acasă la hundorf
Overview
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Proiectele realizate în cadrul rezidențelor Ș.A.H., cât și opiniile rezidenților participanți, nu reflectă în mod automat poziția Asociației Acasă la Hundorf față de subiectul prezentat. ȘAH este un proiect care oferă șansa tinerilor artiști de a se exprima într-un context necenzurat și liber.

Email
Instagram