Atelier de scriere creativă

Ioana Gabriela Cherciu, a organizat un atelier de scriere creativă dedicat adolescenților și copiilor de peste 10 ani.

Tema atelierului este “Dacă satul Hundorf ar fi o piesă muzicală, despre ce ar fi?”.

Atelierul a propus o întâlnire între grupuri diverse de tineri, iar scopul a fost să învățăm împreună să traducem stări, gânduri și experiențe prin scris, dar totodată a fost și un exercițiu de imaginație, care implică relația fiecăruia cu muzica preferată și satul. Fiecare participant a scris sub orice formă a dorit: compunere, poezie, versuri etc, apoi acestea au fost citite și s-a discutat pe baza lor. Singura “regulă”, nu există formă de a scrie corect sau greșit, există doar imaginație!

Atelier a fost gândit drept o terapie de grup în care participanții să se deschidă cu privire la ceea ce apreciază și ceea ce îi nemulțumește la locul în care trăiesc. Ioana Gabriela a dorit să se lege și de tema principală a proiectului său, și anume muzica și rolul ei în viața tinerilor.

Ioana ne spune pe scurt ce și-a dorit de la atelier, și ce a descoperit pe parcursul lui:

„Am urmărit impresiile și trăirile lor emoționale din care au rezultat niște poezii scrise de ei, în care au reflectat la ceea ce reprezintă satul pentru ei, ce locuri și ce momente apreciază cel mai mult. Apoi automat au asociat aceste momente și amintiri cu niște melodii. Muzica face parte din viața lor de zi cu zi, ascultă mereu muzică, se documentează cu privire la viața artiștilor pe care ii urmăresc și analizează versurile care îi ating în mod special.

Citind ce au scris Diana și Andrei, am realizat că sunt niște adolescenți foarte imaginativi, cu multă curiozitate artistică. Amândoi fac fotografii, iar despre Diana am aflat cu surprindere că scrie și  poezii. Mi-am dat seama din ceea ce au scris că amândoi au un real talent observațional prin care surprind foarte bine atât confuzia, tristețea dar și frumusețea de a fi adolescent.

“ Când scriu, mă adâncesc foarte mult în mine. Îmi dă o stare de neliniște pentru că răscolește toate lucrurile la care nu vreau să mă gândesc și le scoate la suprafață. Dar asta îmi place!” Mi-a mărturisit Diana în cadrul atelierului.”

Text prima fotografie: Andrei Marcoș

Text a doua fotografie: Diana Drăghiță

Credit foto: Diana Drăghiță

No items found.

înapoi sus

înapoi la Proiecte

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Proiectele realizate în cadrul rezidențelor Ș.A.H., cât și opiniile rezidenților participanți, nu reflectă în mod automat poziția Asociației Acasă la Hundorf față de subiectul prezentat. ȘAH este un proiect care oferă șansa tinerilor artiști de a se exprima într-un context necenzurat și liber.