Atelier Desen

Grupul format din cei patru rezidenți, Valentin Teodorescu, Anastasia Grigore, Diana Păun și Sarah Mitrofan, a realizat un atelier de desen cu intrarea liberă pentru oricine este interesat.

Atelierul a fost dedicat tuturor locuitorilor din Hundorf, indiferent de vârstă. Tema atelierului este „Hainele de acasă în viziunea mea”. Participanții au fost invitați să lucreze pe o planșă mare de aproximativ 3 sau 4 metri. Pe planșă, participanții și-au făcut conturul propriei siluete sau a unei părți din corp, după care au desenat pe aceasta hainele de acasă în viziunea lor.

La acesta s-au prezentat opt elevi de gimnaziu ce au reușit să impresioneze prin creativitatea lor și prin dorința de a lucra. Valentin, membru al grupului de organizatori, ne descrie experiența ca fiind ceva magic, ceva ce merită repetat:

„M-a impresionat foarte mult creativitatea lor debordantă, dorința de a lucra și de a se manifesta artistic, curiozitatea de a afla și de a asimila informații noi. Toți sunt copii foarte buni, care dacă ar fi încurajați și ar avea cel puțin o dată pe săptămână o astfel de experiență ar putea ajunge departe. Au un simț artistic fin. Prin puritatea și inocența lor simt niște lucruri din punct de vedere vizual destul de interesante. Dacă ar sta cineva să le explice în amănunt mai multe lucruri, acești copii ar urca pe culmi.

Am rămas plăcut impresionat de un băiețel de 5 ani (cred), care încă nu știe să scrie sau să citească, dar are un simț cromatic aparte. Felul în care a realizat singur niște acorduri cromatice m-a lăsat plăcut impresionat. Am plecat cu un entuziasm și o împlinire sufletească enormă, dar și cu o mică tristețe că e posibil ca unii dintre ei să se piardă pe drum și să nu apuce să își valorifice potențialul creativ. ”

No items found.

înapoi sus

înapoi la Proiecte

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Proiectele realizate în cadrul rezidențelor Ș.A.H., cât și opiniile rezidenților participanți, nu reflectă în mod automat poziția Asociației Acasă la Hundorf față de subiectul prezentat. ȘAH este un proiect care oferă șansa tinerilor artiști de a se exprima într-un context necenzurat și liber.