CENTRUL CULTURAL COMUNITAR ȘAH

Din dorința de a putea avea o activitate constantă, pe tot parcursul anului, cu rezidențe internaționale, ateliere, proiecții de filme, expoziții, întâlniri, lecturi, cercetare am început cel mai amboițios program al nostru de până acum, care se numește: Consolidare și extindere construcții existente în vederea asigurării spațiilor necesare pentru activitatea Asociației ”Acasă la Hundorf”.

Casa Morariu din Viișoara, nr. 147 va deveni viitorul Centru cultural comunitar ȘAH. Casa învățătorilor Teodor și Paraschiva Morariu, dascălii satului care au format generații și generații de elevi, va avea un destin cu totul special pentru că rămâne o casă deschisă omului și minții sale, puterii sale de creație, spiritului său de libertate și încredere în valorile rurale și identitare.

Aici va funcționa și Centrul de cercetare și documentare Marin Gherasim, un spațiu care pune la dispoziția tinerilor artiști și a celor interesați biblioteca artistului – volume și mobilier – pe care Asociația a primit-o ca donație din partea familiei.

Ne aflăm în prima etapă a proiectului - realizarea Centrului de cercetare și documentare ”Marin Gherasim”, această etapă fiind posibilă datorită ajutorului acordat de către Ministerul Culturii, Consiliul Județean Mureş, dar și de către prietenii noștri care ne-au susținut cu materiale: Kronospan , Leier Romania , Heidelbergmaterials , Cesarom Rocas Decor.

Cu toate acestea , pentru a reuși avem nevoie de susținere constantă din partea tuturor. Fiind deja în șantier orice sursă ne este utilă.
Revenim cu update.

No items found.

înapoi sus

înapoi la Proiecte

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Proiectele realizate în cadrul rezidențelor Ș.A.H., cât și opiniile rezidenților participanți, nu reflectă în mod automat poziția Asociației Acasă la Hundorf față de subiectul prezentat. ȘAH este un proiect care oferă șansa tinerilor artiști de a se exprima într-un context necenzurat și liber.