Drumuri

Proiectul Drumuri s-a focusat pe lucrul cu adolescenţii, chiar dacă au fost, în paralel, şi ateliere de pictură cu copii mai mici (6 - 7 ani). 

Scopul atelierului cu adolescenţii a fost ca aceştia să înţeleagă, să construiască şi să prezinte, în faţa colegilor lor, propriul lor workshop, la final. De aceea ne-am străduit să-i învăţăm cum să-şi construiască exerciţiile; cât de importantă este ordinea acestora; cum această ordine dă logica workshop-ului şi a temei.

La evenimentul final a fost expusă lucrarea copiilor - desen şi colaj, însoţită de întrebările adolescenţilor pentru publicul care a fost invitat să-şi scrie răspunsurile.

Acest proiect a fost realizat de către Pia Brodtrager, Elisa Sarchi și Arleziana-Sabine Fundiur.

Pia Brodtrager este pedagog teatral şi social. Lucrează în Austria cu adolescenţi şi copii, dar şi în Anglia, acolo unde şi-a terminat studiile, cu adulţii cu dizabilităţi. În demersul ei professional se foloseşte de tehnici şi metode ale “teatrului oprimaţilor”. De curând a semnat regia unui spectacol după nuvela Momo de Michael Ende.

Elisa Sarchi practică, în Italia, teatrul social. Din 2007 este membră a grupului Calypso, care utilizează instrumentarul artei performative în lucrul cu emigranţii, cu persoanele cu dizabilităţi şi cu cei privaţi de libertate. În 2016 a iniţiat şi a participat la proiectul Colletivo Precipitazioni, împreună cu un performer şi un artist video, proiect prin care documentează viaţa colectivităţilor mici. Are în repertoriu un spectacol de păpuşi, creat în colaborare cu Horse şi Bamboo Theatre din UK, pe care îl joacă în Italia.‍

No items found.

înapoi sus

înapoi la Proiecte

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Proiectele realizate în cadrul rezidențelor Ș.A.H., cât și opiniile rezidenților participanți, nu reflectă în mod automat poziția Asociației Acasă la Hundorf față de subiectul prezentat. ȘAH este un proiect care oferă șansa tinerilor artiști de a se exprima într-un context necenzurat și liber.