Prin artă suntem împreună. Atelierele Școlii de-Acasă

Asociația Acasă la Hundorf deschide programul de ateliere artistice Prin artă suntem împreună: atelierele Școlii de Acasă în parteneriat cu Festivalul Intercultural ProEtnica.

Evenimentul va avea loc între 25 și 28 august la Sighișoara.

Scopul atelierelor este promovarea dialogului într-un context multi-cultural și multi-etnic. Se vor desfășura în cadrul Festivalului ProEtnica, cel mai mare festival dedicat tuturor minorităților etnice din România. Festivalul promovează și pune în valoare diversitatea etnoculturală a Patrimoniului național printr-un program complex de evenimente artistice susținute de artiști ce aparțin minorităților naționale. Conceptul de bază al atelierelor Școlii de Acasă este alteritatea: acceptarea și cunoașterea
celuilalt. Aducerea laolaltă a artiștilor ce provin din spații culturale diferite și a oamenilor de alte culturi și naționalități poate produce efecte uimitoare de ambele părți.

Participanții au astfel ocazia să își valorifice propriul potențial creator unde pot să își exprime liber ideile și emoțiile într-un mediu cald și prietenos , iar artiștii învață să comunice unui public divers și să găsească noi resurse inspiraționale. Atelierele acoperă multiple discipline: dans, desen, pictură, fotografie, scriere creativă și comunicare și sunt deschise în special către copii și adolescenți. Sunt susținute de tineri artiști profesioniști, foști rezidenți ai programului anual de rezidențe Școala de Acasă Hundorf.

Aflat acum la a 6a ediție, programul de rezidențe a coagulat de-a lungul timpului o comunitate strânsă de artiști si cercetători la început de drum. Scopul atelierelor este să contribuie la dezvoltarea unor abilități practice și teoretice în rândul participanților prin mentoratul tinerilor artiști. Însă, nu în ultimul rând, sunt o ocazie de a ne aduna
cu toții împreună și de a ne simți liberi, fără discriminări de orice tip.

No items found.

înapoi sus

înapoi la Proiecte

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Proiectele realizate în cadrul rezidențelor Ș.A.H., cât și opiniile rezidenților participanți, nu reflectă în mod automat poziția Asociației Acasă la Hundorf față de subiectul prezentat. ȘAH este un proiect care oferă șansa tinerilor artiști de a se exprima într-un context necenzurat și liber.