NOUTĂȚI /// NEWS Ș.A.H.

Acasă: o lume între uitare și persistență

Vernisajul expoziției " Acasă: o lume între uitare și persistență " a avut loc pe 2 octombrie la Bastionul Tăbăcarilor din Târgu Mureș și a reprezentat rezultatul proiectelor de anul acesta pe care rezidenții ȘAH le-au realizat în satul Hundorf ( Viișoara) Prin participarea în programul NAG, expoziția a fost un punct de întâlnire dintre noi și un public numeros care a avut ocazia să afle pentru prima dată despre experiența rezidențelor ȘAH.

Ne bucurăm că lumea satului și spațiul rural în România trezesc interesul oamenilor și reprezintă încă un punct important de discuție în vederea dezvoltării potențialului încă neexplorat al acestor spații în momentul prezent.

Dorim să mulțumim în mod special invitațiilor noștri, care au vorbit atât de frumos și de încurajator în deschiderea evenimentului: domnul András István Demeter- secretar de stat al Ministerului Culturii, artistul vizual Dragoș Pătrașcu-prof. univ. Universitatea Națională de arte George Enescu Iași, regizorul Dumitriana Condurache- conf. universitar Universitatea Națională de arte George Enescu Iași,  Dana Berdilă- expert cultural ICR și Ioana Vlasiu- critic și istoric de artă.

Mulțumim echipei TVR Târgu Mureș care a fost prezentă la vernisaj, precum și partenerilor media Modernism.ro, Revista Arta, Propagarta, Artevezi.

Curatori: Nadina Stoica și Ioana Gabriela Cherciu

Expoziția rămâne deschisă până pe 23 octombrie.

Program: miercuri- duminică orele 16:00- 18:00


Proiect finanțat de: Ministerul Culturii și Consiliul Județean Mureș

Co-finanțatori: Primăria Municipiului Târgu Mureș

Parteneri: Institutul Cultural Român, Asociația K’ARTE

Sponsori: Leier Romania , kronospan , Cesarom, Heidelberg Cement Group, Puiul de Crăiești, Rocas Decor

Acasă la Hundorf este membru Res Artis.


Proiectul a foat realizat cu sprijinul Consitoriului Evanghelic Sighișoara și Școlii Generale Viișoara.

Programul nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Ministerului Culturii. Acesta nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Proiectele realizate în cadrul rezidențelor Ș.A.H., cât și opiniile rezidenților participanți, nu reflectă în mod automat poziția Asociației Acasă la Hundorf față de subiectul prezentat. ȘAH este un proiect care oferă șansa tinerilor artiști de a se exprima într-un context necenzurat și liber.