NOUTĂȚI /// comunicate de presă ȘAH

START REZIDENȚE

AU ÎNCEPUT REZIDENȚELE ȘAH 2021

În data de 31 mai 2021 am dat startul rezidențelor Școlii de-Acasă, Hundorf, 2021. Până la sfârșitul lunii august, casa, satul și comunitatea vor fi gazdele tinerilor artiști nou sosiți aici, priviți de la distanță de colegii lor mai mari, foștii rezidenți, ale căror povești au ajuns în spațiul public și virtual. Cei 18 tineri artiști selecționați, împărțiți în cinci serii de rezidență, își vor căuta, fiecare în felul său, libertatea celor două săptămâni. Pentru că rezidențele ȘAH insistă pe căutări, pe liniștea unui timp petrecut cu sine însuși, eliberat de constrângerile cotidianului și pornit spre visare și inspirație. De aceea, Școala de- Acasă se străduie să ofere un mediu stimulator și prietenos, care să-i încarce pe tinerii artiști cu un bagaj suficient de puternic pe care să-l exprime artistic mai apoi. Casa de-Acasă, satul cu hotarele lui și întâlnirea nemediata dintre cele două comunități – cea artistică și cea rurală – dau identitate acestui program. Aici totul se intersectează, toți lucrează unii cu alții; de altminteri, rezidențele artistice sunt inter și transdisciplinare și se îndreaptă către cercetarea artistică ce presupune observarea realității rurale contemporane și reflectarea ei artistică.

Ioana Hogman de la Cluj deschide sezonul ȘAH 2021 cu un proiect legat de maternitate; apoi între 1 – 14 iulie aici vor fi Daniel Semenciuc, Eduard Bălaș și Maria Mălcică; între 17 – 30 iulie îi vom avea pe Ioana Cherciu și echipa Valentin Teodorescu, Anastasia Grigore și Diana Păun, iar între 2 – 15 august Acasă va fi echipa MȚR cu Roxana Morar, Miruna Radovici, Cătălina Stanislav și Cătălina Francu. Ultima rezidență are loc între 18 și 31 august cu Alexandra și Anca Boaru, împreună cu echipa Alexandra Halmaghi, David Bularca, Luana Cloșcă și Corina Preda.

Detalii despre parcursul fiecărei rezidențe și despre tinerii artiști puteți afla de pe https://www.facebook.com/acasala0hundorf/ și https://www.instagram.com/acasalahundorf/

Școala de-Acasă, Hundorf, 2021 este un proiect cultural susținut de Ministerul Culturii.

Parteneri: Muzeul Național al Țăranului Român, Consistoriul Evanghelic Sighișoara,

Școala Gimnazială Viișoara

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Proiectele realizate din cadrul rezidențelor ȘAH, cât și opiniile rezidenților participanți, nu reflectă în mod automat poziția Asociației Acasă la Hundorf față de subiectul prezentat. ȘAH este un proiect care oferă șansa tinerilor artiști de a se exprima într-un context necenzurat și liber.

Organizator

Finanțat de