Artiștii în rezidență

Aceștia sunt tinerii artiști care au fost selectați pentru această ediție ȘAH. Mai jos se află detalii despre ei, proiectele și experiența lor în Hundorf.

Roxi Pop

Mircea Hristescu

Maria-Luiza Dimulescu, Maria-Beatrice Tudor & Cătălin Rugină

Lavinia Lazăr

Ioana Terheș

Andrei Suhan, Carina Davidoiu, Ana Dincă

Andreea Zabulic

Andreea Tofoleanu

Anca Dima

Adelina Gavrilă

Andreea Zabulic

A studiat ciclul de licență la specializarea Grafică, de la Facultatea de Arte Vizuale și Design a Universității Nationale de Arte “George Ensecu” și în prezent își continuă studiile ca masterand la aceeași specializare și instituție. La activ are participări expoziționale în grup sau individual, tabere, festivaluri și rezidențe artistice. Dintre acestea se disting, Salonul annual “Artis”, salonul “Atelier 35”, participări anuale la Festivalul Internațional al Educației (Iași), Festivalul Național Sudențesc „Vizualia” (Cluj-Napoca), diploma de onoare din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova în cadrul Bienalei Internaționale de Gravură, Chișinău, 2019.

Începând cu 2020 este membru stagiar al Uniunii Artiștilor Plastici din Romania, filiala de la Iași.

“Consider arta ca având rol catartic, terapeutic, este un mediu prin care mă pot imersa în universul interior, mi-l pot asuma, traduce, transforma și în cele din urmă, scoate la iveală. Arta devine vindecare, o asociez cu imaginea pieptenelui capabil să descâlcească blând ițele gândirii, să redea formă și frumusețe și să îndepărteze noduri dureroase și aspre. Studiind tainele graficii, am dezvoltat un interes pentru grafica de carte și ilustrație în general. Arta compoziției și desenului ocupă locuri de frunte între preocupări și aptitudini. În ce privește tehnica de lucru, incerc să experimentez cu expresivitatea fiecărui mediu. Fie că e gravură (offset, linogravură, ac rece), fie desen (tuș, grafit, cărbune), sau fotografie , acestea împletite, asumate și studiate cu grijă reprezintă limbajul prin care imaginația devine liberă să ia înfățișare. Cuvântul scris, sub formă de jurnal și confesiune către sine, reprezintă fundamentul creației mele vizuale, o documentare a procesului în care ideea abstractă devine linie și suprafață și transmite un sentiment.”

Apasă aici pentru text
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Proiectele realizate în cadrul rezidențelor Ș.A.H., cât și opiniile rezidenților participanți, nu reflectă în mod automat poziția Asociației Acasă la Hundorf față de subiectul prezentat. ȘAH este un proiect care oferă șansa tinerilor artiști de a se exprima într-un context necenzurat și liber.

acasă la hundorf