Artiștii în rezidență

Aceștia sunt tinerii artiști care au fost selectați pentru această ediție ȘAH. Mai jos, puteți afla informații despre ei, proiectele și experiența lor din Hundorf.

Lena Ciobanu

Leopold Nacht

Delaney O'Connell

Ioana Țurcan & Pablo Ramírez González

Katarzyna Łukasiewicz

Marlene Klauser

Andreea Vintze

Maria Livia Onete

Maria Guțu

Mara Oglakci

Eva Chapkin

Edit Vinter & Theodora Scurtu

Ioana Țurcan & Pablo Ramírez González

Ioana este o artistă din Cluj Napoca, iar Pablo este din Mexic și în prezent este stabilit în Polonia.

Cei doi formează un duo artistic interesant, dezvoltând împreună proiecte artistice de mai mulți ani. Se descriu ca fiind entuziaști ai naturii, iar interesele lor explorează subiecte ecologice. Sunt interesați de legătura omului cu specii non-umane precum plantele și animalele.

Primul lor proiect Lifelike a luat naștere în Morawa Palace, Polonia unde au realizat o instalație site-specific despre practicile vânătorii și taxidermiei și felul în care acestea neagă autonomia corpului și a vieții animalelor. Lucrările lor trag un semnal de alarmă asupra intervenției umane tot mai distructive pentru ecosistem.

Cei doi își doresc ca Lifelike să prindă o nouă viață în satul Hundorf. Îl descriu ca fiind un "proiect nomad", care prinde noi forme și chei de înțelegere în funcție de spațiul unde este realizat.

Apasă aici pentru text
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Proiectele realizate în cadrul rezidențelor Ș.A.H., cât și opiniile rezidenților participanți, nu reflectă în mod automat poziția Asociației Acasă la Hundorf față de subiectul prezentat. ȘAH este un proiect care oferă șansa tinerilor artiști de a se exprima într-un context necenzurat și liber.

acasă la hundorf