Artiștii în rezidență

Aceștia sunt tinerii artiști care au fost selectați pentru această ediție ȘAH. Mai jos, puteți afla informații despre ei, proiectele și experiența lor din Hundorf.

Roxana Morar

Valentin Teodorescu & Anastasia Grigore & Diana Păun & Sarah Mitrofan

Miruna Radovici

Maria Mălcică

Ioana Cherciu

Alesandra Halmaghi & Corina Preda & Luana Cloșcă & David Bularca

Eduard Bălaș

Daniel Semenciuc

Alexandra și Anca Boaru

Ioana Hogman

Alesandra Halmaghi & Corina Preda & Luana Cloșcă & David Bularca

Alexandra Halmaghi este una dintre mințile proaspăt recrutate în lumea artei. Entuziastă, curioasă și determinată, ea a găsit la Hundorf cadrul perfect în care să își exploreze imaginația, căci satul, în simplitatea lui autentică, are rolul unui adevărat inițiator al inspirației și mentor în acest demers creativ personal, aflat la început.

În procesul de creație, Luana Cloșcă se poziționează într-un punct de tranziție între arte. În loc să-și identifice practica ca intermedia, intenția ei este să sincronizeze particularitățile fiecărui mediu în crearea unor lucrări sinestezice. Fie că această abordare culminează în proiecte de curatoriat sau lucrări de instalație proprii, accentul principal este pus pe facilitarea unor experiențe recognoscibile și accesibile spectatorului.

Corina Preda este studentă a Facultății de Litere din cadrul UBB Cluj, specializarea Germană-Norvegiană.  Drept puncte de interes identifică literatura germanofonă contemporană, reprezentările queer în literatură, teoria critică, ecranizările literare şi traducerea ca intersecție ideală între lingvistică şi literatură. La conferința studențească a Facultății de Litere din mai 2021 a participat cu lucrarea Viena queer a anilor '70 şi '80 după exemplul romanului "Portrait" de Jürgen Bauer. Va urma o carieră academică.

David Burlaca (Ceza) studiază antropologia și sociologia, experimentând adesea cu medii precum artele performative, scrierea creativă și ilustrația, pentru a pătrunde în intim și personal, având încredere că acest act are un potențial în a deveni cât se poate de politic. Are o abordare radicală asupra artei, inspirată de diverse teorii sociale și mișcări artistice cum ar fi: Constructivismul, arta Queer, Fluxus. Privește spre artă ca o oportunitate de a ataca hegemonia și de a transforma natura, omul, societatea și cultura.

Apasă aici pentru text
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Proiectele realizate în cadrul rezidențelor Ș.A.H., cât și opiniile rezidenților participanți, nu reflectă în mod automat poziția Asociației Acasă la Hundorf față de subiectul prezentat. ȘAH este un proiect care oferă șansa tinerilor artiști de a se exprima într-un context necenzurat și liber.

acasă la hundorf