Artiștii în rezidență

Aceștia sunt tinerii artiști care au fost selectați pentru această ediție ȘAH. Mai jos, puteți afla informații despre ei, proiectele și experiența lor din Hundorf.

Maria Mălcică

Eduard Bălaș

Daniel Semenciuc

Ioana Hogman

Cătălina Stanislav & Cătălina Frâncu & Ilinca Pop


Cătălina Stanislav (n. 1995) e editor la revista „Z9 Magazine” și co-organizează Festivalul Internațional de Poezie Z9. Scrie și traduce poezie și proză, a absolvit Facultatea de Litere din Sibiu și deține un masterat în Studii de Gen de la Utrecht University. Primul ei volum de poezie, Nu mă întrerupe, a apărut anul acesta la editura OMG.

Cătălina Frâncu, ediție 1993, e arhitect. A terminat arhitectură la ENSA Paris-Belleville cu un proiect de diplomă axat pe interogarea societății post-antropocene. În Barcelona a dezvoltat un compendiu critic al teoriilor urbanistice și a tradus pentru editura Poliedrica. In Paris a experimentat cu diverse tehnici artistice de explicare a arhitecturii urmând să-și orienteze practica către tehnici de proiectare colaborative în Barcelona, împreună cu Arquitectos de Cabecera. În prezent este redactor la revista de arhitectură Zeppelin și colaborează cu Ambulanța pentru Monumente. Interesată de teorie de gen aplicată în urbanism, patrimoniu, și tehnici de restaurare & construcție, a publicat articole științifice și jurnalistice (în Compas d’Amalgama, Arhitext, SITdA, Journal of Civil Engineering and Architecture, Zeppelin, etc.). În 2021, articolul scris împreună cu Prof. Raphaël Fabbri (ENSAPB) despre educația de arhitectură și inginerie a fost prezentat în cadrul conferinței SITdA 2020, Design in the Digital Age. 


Ilinca Pop (n. 1994, București) este arhitect. Face un doctorat la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, din București. E asistent în cadrul catedrei Istoria & Teoria Arhitecturii și Conservarea Patrimoniului de la aceeași Universitate și lucrează la Departamentul Concursuri al Ordinului Arhitecților din România. Între 2018 și 2020 a fost fellow în cadrul Urban Education Live, un proiect internațional de cercetare care a urmărit găsirea de noi moduri de colaborare între mediul academic și comunitățile urbane. A scris mai multe articole în diverse publicații (Dilema Veche, Arhitext, Argument,  sITA, Plat Journal etc.). În 2018 a început, la Viișoara, împreună cu Simona Constantin (regizoare), o serie de ateliere de discuție despre migrație, care a pornit cu proiectul Vederi din Hundorf, în urma rezidenței lor la Viișoara din 2018. Proiectul a făcut parte și din expoziția colectivă COMMON SPACE, Timișoara, curatoriată de Zofia Cielatkowska, prin Fundația Art Encounters în 2019. În paralel, lucrează în medii diverse care traduc vizual sau facilitează procese de înțelegere a dinamicilor spațiale. A colaborat cu mai multe reviste, case de producție de film, edituri sau instituții în astfel de munci de ilustrare (Revista Echinox, Revista Transilvania, Charmides, Casa de Editură Max Blecher, OMG Publishing, Mega Image, Studio Multi Media Est, Studio Set, Teatrul Gong, MNAC). Apasă aici pentru text
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Proiectele realizate din cadrul rezidențelor ȘAH, cât și opiniile rezidenților participanți, nu reflectă în mod automat poziția Asociației Acasă la Hundorf față de subiectul prezentat. ȘAH este un proiect care oferă șansa tinerilor artiști de a se exprima într-un context necenzurat și liber.

Organizator

Proiect cultural finanțat de

acasă la hundorf