Artiștii în rezidență

Aceștia sunt tinerii artiști care au fost selectați pentru această ediție ȘAH. Mai jos, puteți afla informații despre ei, proiectele și experiența lor din Hundorf.

Roxana Morar

Valentin Teodorescu & Anastasia Grigore & Diana Păun & Sarah Mitrofan

Miruna Radovici

Maria Mălcică

Ioana Cherciu

Alesandra Halmaghi & Corina Preda & Luana Cloșcă & David Bularca

Eduard Bălaș

Daniel Semenciuc

Alexandra și Anca Boaru

Ioana Hogman

Cătălina Stanislav & Cătălina Frâncu


Cătălina Stanislav (n. 1995) e editor la revista „Z9 Magazine” și co-organizează Festivalul Internațional de Poezie Z9. Scrie și traduce poezie și proză, a absolvit Facultatea de Litere din Sibiu și deține un masterat în Studii de Gen de la Utrecht University. Primul ei volum de poezie, Nu mă întrerupe, a apărut anul acesta la editura OMG.

Cătălina Frâncu, ediție 1993, e arhitect. A terminat arhitectură la ENSA Paris-Belleville cu un proiect de diplomă axat pe interogarea societății post-antropocene. În Barcelona a dezvoltat un compendiu critic al teoriilor urbanistice și a tradus pentru editura Poliedrica. In Paris a experimentat cu diverse tehnici artistice de explicare a arhitecturii urmând să-și orienteze practica către tehnici de proiectare colaborative în Barcelona, împreună cu Arquitectos de Cabecera. În prezent este redactor la revista de arhitectură Zeppelin și colaborează cu Ambulanța pentru Monumente. Interesată de teorie de gen aplicată în urbanism, patrimoniu, și tehnici de restaurare & construcție, a publicat articole științifice și jurnalistice (în Compas d’Amalgama, Arhitext, SITdA, Journal of Civil Engineering and Architecture, Zeppelin, etc.). În 2021, articolul scris împreună cu Prof. Raphaël Fabbri (ENSAPB) despre educația de arhitectură și inginerie a fost prezentat în cadrul conferinței SITdA 2020, Design in the Digital Age. 




Apasă aici pentru text
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Proiectele realizate în cadrul rezidențelor Ș.A.H., cât și opiniile rezidenților participanți, nu reflectă în mod automat poziția Asociației Acasă la Hundorf față de subiectul prezentat. ȘAH este un proiect care oferă șansa tinerilor artiști de a se exprima într-un context necenzurat și liber.

acasă la hundorf